Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda Stad

 
Dr. Panda Stad Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spel
Fantasie

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot 7 jaar - Gratis, bevat in-app-aankopen (iPad & iPhone)

Laat je verbeelding de vrije loop en ontdek Dr. Panda Stad! Ga op stap en verken het huis, de supermarkt, het park, de school en het politiebureau.

Inhoudelijk

De app bevat één gratis onderdeel, het huis, en vier betaalde: de supermarkt, het park, de school en het politiebureau. In deze review zal ik over alle vijf iets vertellen:
De app opent en op straat kan er al direct gespeeld worden: gooi de bal in de basket, open de brievenbus of rijd met de auto. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Onder de pandapoot zitten alle karakters, de vrienden van dr. Panda, verstopt. Deze verplaats je eenvoudig naar één van de omgevingen in het spel. Helemaal links vind je het huis. Door de deur te openen kom je binnen. Het huis heeft drie verdiepingen en zes ruimtes waarin gespeeld kan worden. In dit huis valt van alles te ontdekken en te beleven. Maak het dakterras gezellig en ga barbecuen, stop de was in de wasmachine, verkleed karakters, voer de vis, kook eten en nog veel meer.
In de supermarkt kun je kiezen uit een mandje of een winkelwagentje voor jouw boodschappen. Loop door de winkel en vul jouw kar of mand met groente, fruit, zuivelproducten, drinken, snoep en meer. Even toe aan een pauze? Neem plaats in de koffiecorner en drink of eet iets. Op de terugweg loop je richting de kassa en leg je jouw boodschappen op de lopende band.
De derde omgeving in de app is die van het park. En voorlopig omdat er een nieuw pand gebouwd wordt naast het park. Dus wellicht binnenkort een update? Terug naar het park. Direct bij de ingang staat een ijscokar. Schep jouw eigen ijsco met misschien wel drie bolletjes! Ook kan er fijn gespeeld worden in de speeltuin, op de grond picknicken en varen met een bootje over het water. Nog even een sapje drinken aan het einde van het park en genieten van de leuke omgeving.
In januari 2018 heeft de app een update gekregen: school en politiebureau. Op school speel je in de klas, kun je in de kluis jouw spullen bewaren en kun je met alles spelen wat je maar ziet. Probeer maar eens een krijtbord tekening te maken. Op het politiebureau vind je een cel, kun je de boef vastleggen op de foto en is er een lief waakhondje aanwezig. Laat de sirene afgaan en duik in de rol van agent. Dit en nog veel meer kun je ontdekken of spelen in het politiebureau.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je de in-app-aankopen doen, andere apps bekijken en naar het oudergedeelte. Alle drie bevatten een ouderbeveiliging. In het oudergedeelte kun je de muziek en de geluiden aan of uit zetten, inschrijven voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en het tonen van de promoties kun je aan of uit zetten.
De gratis app bevat een huis waar van alles ontdekt en in gespeeld kan worden. De in-app-aankopen gaan per omgeving, per twee of drie omgevingen of je koopt alle omgevingen in één keer.

Mijn mening

Wat een leuke app voor kinderen om mee te spelen! Er gelden geen regels en alles mag. Kinderen bepalen zelf het verhaal en spelen dit (na). Omdat er van alles te ontdekken valt, zal het verhaal steeds een andere wending krijgen of komen er nieuwe belevingen bij. Her en der liggen er verrassingen verstopt. Benieuwd hoe snel deze gevonden zijn! De app bevat geen gesproken taal, alleen geluiden of muziek. Voordeel van deze gratis app is dat je eerst het huis en buiten alles kunt ontdekken en uitproberen. Vind je het zo leuk en heb je er een een klein bedrag voor over? Dan kun je altijd nog een aankoop doen in de app.
Wederom een aanrader, deze app van Dr. Panda, voor thuis, maar ook zeker voor op school. Denk hierbij aan ontwikkeling van woordenschat, maar ook fantasie en samenspelen.

Tips

– Ben je op zoek naar meer apps voor eten en drinken? Hier heb ik ze verzameld. Lesmateriaal bij dit thema vind je op deze pagina.
– Neem ook eens een kijkje bij Dr. Panda Brandweer. Bij deze review vind je praatplaten en kleurplaten als gratis downloads.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr.Panda CaféDr. Panda BadtijdDr. Panda BoerderijDr. Panda RacersDr. Panda SchoolDr. Panda Snoepfabriek,  Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut,Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis en Dr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.
– Volg Dr. Panda op Twitter en Facebook.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Dr. Panda Games.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail