Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda Trein

 
Dr. Panda Trein Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spel
Fantasie

Doelgroep
Voor kinderen van 2 tot 4 jaar - € 4,49 (iPad & iPhone)

Stap met Dr. Panda in de trein en laat onderweg reizigers instappen. Stop ook voor het laden van de nieuwe vracht. Kun jij alle verrassingen ontdekken?

Inhoudelijk

In deze app ga je met Dr. Panda mee in de trein. Rijd samen met al zijn vriendjes door natuurlijke omgevingen zoals de woestijn en de jungle, over bruggen en door tunnels. Je kunt altijd onderweg stoppen, want jij bepaalt de snelheid van de trein. Onderweg valt er van alles te zien en te ontdekken. Vogels die gaan vliegen, bloemen die bloeien en veel meer. De trein stopt regelmatig. Er zijn 12 stations. Op ieder station staan vriendjes van Dr. Panda te wachten. Sommige willen mee met de trein, anderen wachten op vriendjes die uitstappen. Laat ze in en uit stappen en rijd met de trein verder. Neem een kijkje in de coupé bij alle vriendjes die net ingestapt zijn. Wees even de conducteur en knip de kaartjes door. Vergeet niet uit de koffer iets te halen voor de reizigers, bijvoorbeeld de krant een ijsco of een kop koffie. Na ieder station stopt de trein bij een laadperron. Daar kun je getallen, fruit, melk maar ook andere producten toevoegen aan jouw trein. De getallen worden uitgesproken (in het Engels). Door het in en uit laten stappen van reizigers en opdrachten uit te voeren bij het laadperron, verdien je voorwerpen voor in de koffer. Dus stap in en help Dr. Panda in de trein!

Lesideeën

Deze app is goed te gebruiken bij thema 'Vervoer'. Bij 'Tips' vind je apps en lesmateriaal bij dit thema.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je de app beoordelen in de App Store, andere apps bekijken en naar het oudergedeelte. Alle drie bevatten een ouderbeveiliging. In het oudergedeelte kun je de muziek en de geluiden aan of uit zetten, inschrijven voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en het tonen van de promoties kun je aan of uit zetten.

Mijn mening

Deze app is gemaakt voor jonge kinderen, peuters en kleuters. In de app kun je van alles doen. Er kan niets mis gaan. Er kan wel van alles gebeuren. Door te doen ontdekken kinderen en krijg je een leuk actie-reactie effect. De app is eenvoudig in gebruik, past bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Maar ook kindvriendelijk: geen in-app-aankopen, geen reclames of linkjes naar derden. Kinderen kunnen zelf hun verhaal erbij bedenken. De app bevat geen gesproken taal, behalve de getallen die in het Engels uitgesproken worden wanneer je deze in jouw wagon laadt. Houdt jouw kind van treinen of heb jij thema vervoer/trein in de klas? Dan is deze app zeker een aanrader!

Tips

– Ben je op zoek naar meer apps over vervoer? Hier heb ik ze verzameld. Lesmateriaal bij dit thema vind je op deze pagina. Ook voor kinderen staat er een pagina met filmpjes, liedjes en spelletjes klaar.
– Neem ook eens een kijkje bij Dr. Panda Brandweer. Bij deze review vind je praatplaten en kleurplaten als gratis downloads.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda StadDr.Panda CaféDr. Panda BadtijdDr. Panda BoerderijDr. Panda RacersDr. Panda SchoolDr. Panda Snoepfabriek,  Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut,Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis en Dr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.
– Volg Dr. Panda op Twitter en Facebook.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Dr. Panda Games.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail