Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr Panda Stad: Winkelcentrum

 
Dr Panda Stad- Winkelcentrum Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spel
Fantasie

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot 7 jaar - Gratis, bevat in-app-aankopen (iPad & iPhone)

Ga gezellig winkelen in Dr. Panda Stad: Winkelcentrum! Er zijn talloze winkels en andere dingen om te ontdekken. Deze appreview bevat informatie over de complete (betaalde) app.

Inhoudelijk

Dr. Panda Stad is een serie en bestaat op dit moment uit twee apps. Naast Stad is er nu ook Winkelcentrum. Binnen de app kun je ook overstappen naar de app Stad, mits je die ook gedownload hebt. In de toekomst zal de stad zelfs nog verder uitgebreid worden. Benieuwd naar Stad? Bij 'tips' vind je een link naar de appreview van Dr. Panda Stad.
Nu eerst meer over het winkelcentrum:
Het winkelcentrum bestaat uit drie verdiepingen. Op de begane grond vind je een kledingwinkel en een speelgoedwinkel. Op de eerste verdieping kun je winkelen in de dierenwinkel en naar de kapper. En op de bovenste verdieping kun je eten en drinken en naar de bioscoop. Op alle verdiepingen zijn, naast de winkels, ook anderen dingen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een pinautomaat, een grijpmachine, een inpaktafel, toiletten en fotoshoot. Vergeet niet personen op de roltrap te zetten en ze op de volgende verdieping weer welkom te heten. Rechtsonder in beeld zie je altijd een pootafdruk. Wanneer je deze aanraakt dan komen alle karakters tevoorschijn. In totaal zijn er 16 personen om mee te spelen.
In deze app staat vrij spelen centraal. Het kind bepaalt het verhaal en dus het spel. Je kunt bij alle winkels naar binnen en daar zelfs verder spelen. Bijna alles wat je daar en onderweg tegen komt kan verplaatst worden of heeft een actie. Zo maak je bijvoorbeeld jouw eigen popcorn of suikerspin om deze tijdens de film op te kunnen eten en bepaal je zelf welke film er draait.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je de in-app-aankopen doen, andere apps bekijken en naar het oudergedeelte. Alle drie bevatten een ouderbeveiliging. In het oudergedeelte kun je de muziek en de geluiden aan of uit zetten en reclame aan of uit zetten.
De gratis app bevat een huis waar van alles ontdekt en in gespeeld kan worden. In de app kun je diverse winkels los kopen (vanaf €1,09 ) of als bundel (vanaf € 3,49).

Mijn mening

Wat een ontzettend leuke app! Onmogelijk om je te vervelen in dit winkelcentrum. Zoveel te doen en toch ook weer overzichtelijk zodat je niet kunt verdwalen. Wat de app extra mooi maakt is de hoeveelheid actie. Bijna alles reageert op aanraking en dat maakt het spelen nog uitdagender. Kinderen kunnen echt hun fantasie kwijt in deze app. Alles kan, maar niets moet!
Wederom een aanrader, deze app van Dr. Panda, voor thuis, maar ook zeker voor op school. Denk hierbij aan ontwikkeling van woordenschat, maar ook fantasie en samenspelen.

Tips

– Neem ook eens een kijkje bij Dr. Panda Brandweer. Bij deze review vind je praatplaten en kleurplaten als gratis downloads.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda TreinDr. Panda StadDr.Panda CaféDr. Panda BadtijdDr. Panda BoerderijDr. Panda RacersDr. Panda SchoolDr. Panda Snoepfabriek,  Dr. Panda’s IJscowagenDr. Panda’s Restaurant 2Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut,Hoopa CityDr. Panda’s ZwembadDr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis en Dr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.
– Volg Dr. Panda op Twitter en Facebook.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Dr. Panda Games.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail